Hlavní obsah
3,0
(335)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nakládané tofu je skvělou alternativou sýrů pro ty, kteří se vyhýbají mléčným výrobkům. Ať už jsou vaše důvody etické nebo zdravotní, dobře naložené (a odleželé!) tofu vaši chuť po něčem pikantním k pivu rozhodně uspokojí!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
  • 2 balíčky tofu natural
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 5 listů bobkového listu
  • 2 ks cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 hrstka sušených rajčat v oleji
  • 2 ks feferonek
  • 2 hrnky slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Tofu pokrájejte na kostičky a promíchejte s oběma paprikami, solí, nadrceným pepřem a nasekaným nebo prolisovaným česnekem.

02.

Cibuli pokrájejte na proužky a spolu s tofu a rajčaty ji navrstvěte do vyčištěných sklenic. Sem tam přidejte nové koření, bobkový list a feferonku.

03.

Zalijte slunečnicovým olejem a nechte minimálně 5 dnů při pokojové teplotě zrát. Poté přesuňte do lednice a spotřebujte do 2 až 3 týdnů.

Foto: Jakub Jurdič

Vejce, tofu nebo syrečky? Při nakládání se nemusíte držet jen klasických surovin!Foto: Jakub Jurdič

Tip

Vyzkoušejte i další hospodské klasiky trochu jinak!

Z tofu připravíte i skvělé nudle s arašídovou omáčkou, tofu s teriyaki omáčkou nebo třeba sushi sendviče!

Načítám