Článek
Švestky obalené ve slanině jsou už docela klasika, pokud je ale nejdřív naložíte do alkoholu a poté naplníte mandlemi, vytvoříte naprosto luxusní lahůdku, kterou potěšíte přátele!
Pečené švestky se slaninou a whisky
- 100 g sušených švestek -
- 50–100 ml whisky nebo brandy -
- 50 g mandlí -
- 150 g slaniny v plátcích -
Postup
Krok 1: Nejprve naložte sušené švestky do alkoholu. Ideální bude dobrá whisky nebo brandy, ale postačí i klasický český rum. Nejlepší je nechat švestky naložené přes noc, při nedostatku času stačí hodinka dvě.
Krok 2: Naložené švestky naplňte mandlemi a obalte je plátky slaniny. Můžete je nechat jen tak nebo je ještě pro jistotu propíchnout párátky.
Krok 3: Švestky pečte pod grilem asi na 200 °C, dokud slanina nebude hezky zlatavá až křupavá. A to je vše. Můžete podávat teplé i studené.
JEDNOHUBKY JINAK A ORIGINÁLNĚ
Hledáte tipy na další zajímavé a výborné pohoštění? Vyzkoušejte třeba celerové jednohubky s kuřecím salátem bez pečiva nebo slaninové jednohubky s kapustičkami bez pečiva.