Hlavní obsah
3,2
(144)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Už vás nebaví k pivu jen utopenci nebo nakládaný hermelín? Vyzkoušejte nakládané syrečky. Jsou pikantní a lahodné!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 balení olomouckých tvarůžků
  • 4 ks feferonek
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml řepkového oleje
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Připravte si 2 sklenice o objemu asi 300 ml. Olomoucké tvarůžky rozdělte do sklenic.

02.

Feferonky opláchněte a nakrájejte na kolečka. Použijte různé barvy, bude to ve sklenicích vypadat přitažlivěji. Zejména pokud se rozhodnete, že věnujete nakládané tvarůžky jako jedlý dárek.

03.

Do sklenic přisypte nasekanou petrželku, přidejte na plátky nakrájený česnek, kolečka feferonek a pepř. Vše zalejte olejem až po okraj.

04.

Skleničky zavíčkujte a nechte je aspoň týden stát v chladu a suchu. Tvarůžky pak podávejte jako chuťovku k pivu.

Možná by vám ale chutnaly víc olomoucké tvarůžky smažené a s uherákem.

Související témata:

Načítám