Článek
Postup
01.
Vejce vložte do vroucí vody a 10 minut povařte. Poté ihned propláchněte studenou vodou, nechte asi 10 minut vychladnout a oloupejte.
02.
Mezitím si pokrájejte cibuli na kolečka a papričky s česnekem na plátky. Pokud neseženete jalapeños, nic se neděje, dejte jiné chilli.
03.
Ocet nechte spolu s vodou, solí, cukrem a kořením projít varem a také počkejte, až trochu zchladne.
04.
Teď už jen do sklenice střídavě vyskládejte vajíčka s cibulí, česnekem a papričkami, zalijte horkým lákem a nechte v chladnější místnosti minimálně 5 dnů odležet. Poté je přesuňte do lednice a do 2 až 3 týdnů spotřebujte.
Tip
Vyzkoušejte i další hospodské klasiky trochu jinak!
Jestli máte rádi kopr, přidejte ho do nálevu. Nebo vejce naložte do žlutého láku z kurkumy či růžového z červené řepy!