Hlavní obsah
3,5
(52)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Už vás nebaví klasika v podobě utopenců ani nakládaného hermelínu? Vyzkoušejte nakládané dobroty jinak. Třeba vejce!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 sklenice
  • 8 ks vejce
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks červené papriky
Nálev
  • 700 ml vody
  • 100 ml octa 8%
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 listy bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého černého pepře
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce, svařte a nechte vychladnout. Po vychladnutí ho přeceďte.

02.

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Připravte dvě sklenice, do každé dejte 4 vejce. Přidejte nakrájenou papriku, na plátky nakrájený česnek a lístky rozmarýnu. Vejce pak zalijte nálevem, sklenice pevně uzavřete a nechte dva dny v chladu. Podávejte jako ozdobu obložených mís, přidejte do salátu nebo jako samostatný pokrm s pečivem.

Pokud chcete připravit tuhle pochoutku na party, připravte ji do malých skleniček a použijte křepelčí vajíčka. Anebo zkuste třeba nakládaný balkánský sýr

Související témata:

Načítám