Článek
Postup
01.
Utřete vejce s máslem a cukrem, přidejte jogurt, mléko, a vyšlehejte tak základ na těsto. Přidejte skořici, mandle, strouhanku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vařečkou dobře zamíchejte a vypracujte hladké těsto.
02.
Pokračujte náplní. V kastrůlku rozehřejte borůvky s 50 ml vody, přijdete cukr, škrob, přiveďte k varu a stáhněte z plotny.
03.
Na drobence pak není nic těžkého, do mísy vložte všechny ingredience a krátce je rukama promněte.
04.
Na dno plechu s pečicím papírem nalijte dvě třetiny těsta. Pokryjte je borůvkovou náplní, na kterou lžící ještě sem tam rozmístěte zbytek těsta. Vytvoří se tak efektní mezery.
05.
Koláč posypte připravenou drobenkou a pečte ho 45 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
Vyzkoušejte i naše další 3 drobenkové koláče, které musíte ochutnat.