Článek
Postup
01.
Ačkoli vám práce jako taková zabere asi 25 minut, počítejte s tím, že kvůli kynutí těsta se příprava protáhne tak na dvě hodiny. Nejprve smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
02.
Do směsi přidejte jedno malé vejce (velikost S), cream cheese, teplé mléko a vypracujte těsto. Hněťte ho rukama nebo použijte kuchyňský robot.
03.
Asi po 10 minutách hnětení přidejte povolené máslo a dále hněťte přibližně dalších 10 minut, dokud nebudete mít nelepivé těsto.
04.
Vypracované těsto dejte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte těsto kynout na teplém místě (třeba kousek od rozehřívající se trouby) 1 hodinu.
05.
Po hodině kynutí rozdělte těsto na 4 až 6 částí (podle toho, jak velké chcete buchty mít) a vytvarujte jednotlivé bochánky. Pak je nechte opět kynout pod potravinovou fólií na teplém místě asi 15 minut.
06.
Vykynuté bochánky lehce splácněte (vytvoříte z nich placičky) a zabalte do nich povidla (asi 1 lžíce povidel do každé). Naplněné buchty dejte do máslem vymazané formy a nechte opět kynout pod potravinovou fólií, tentokrát asi 40 minut.
07.
Vykynuté Honzovky dejte péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C na 20 minut.
Vyzkoušejte naše další sladké klasiky, třeba kynuté koláče nebo domácí koblihy.