Článek
Postup
01.
Mléko zahřejte, rozdrobte do něj droždí, přidejte trochu mouky, špetku cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Kynutého těsta se neboje: 7 fíglů, s nimiž se vám vždy povede!
02.
Mezitím v míse promíchejte prosátou mouku se solí, přidejte cukr, žloutky a rozmačkané banány. Přilijte vzešlý kvásek a vše důkladně propracujte. Hotové těsto v míse poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinku.
03.
Těsto pak rozdělte na poloviny. Z každé vyválejte kruh tak, aby bylo těsto silné asi půl centimetru, a každý kruh nakrájejte na osm trojúhelníků.
04.
Čokoládu nasekejte na hrubo. Na každý kousek těsta dejte hromádku a zatočte. Rolky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, každou potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi.
05.
Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Rolky pečte 15 až 20 minut dozlatova.
Zralé banány se dávají do těsta často: je potom vláčné a skvěle drží. Zkuste kynutý banánový věnec, banánovou bábovku nebo bezlepkový makovec z banánového těsta a banánový chlebíček s čokoládou.