Hlavní obsah
3,3
(109)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Nadýchané kynuté těsto vylepšené banánem, sladká čokoládová náplň, křupavé mandle... A máte zaděláno na dokonalé a voňavé odpoledne.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
16 porcí
Těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 ks žloutků
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 ks banánu
  • sůl
Na dohotovení
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 150 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Mléko zahřejte, rozdrobte do něj droždí, přidejte trochu mouky, špetku cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Kynutého těsta se neboje: 7 fíglů, s nimiž se vám vždy povede!

02.

Mezitím v míse promíchejte prosátou mouku se solí, přidejte cukr, žloutky a rozmačkané banány. Přilijte vzešlý kvásek a vše důkladně propracujte. Hotové těsto v míse poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinku.

03.

Těsto pak rozdělte na poloviny. Z každé vyválejte kruh tak, aby bylo těsto silné asi půl centimetru, a každý kruh nakrájejte na osm trojúhelníků.

04.

Čokoládu nasekejte na hrubo. Na každý kousek těsta dejte hromádku a zatočte. Rolky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, každou potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi.

05.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Rolky pečte 15 až 20 minut dozlatova. 

Zralé banány se dávají do těsta často: je potom vláčné a skvěle drží. Zkuste kynutý banánový věnec, banánovou bábovku nebo bezlepkový makovec z banánového těsta a banánový chlebíček s čokoládou.

Načítám