Hlavní obsah
3,3
(50)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Smažená vajíčka patří ke stálicím vydatných snídaní. Někdo má radši sázená, někdo míchaná a jiný omeletu. Ať už je váš favorit jakýkoliv, tuhle špenátovou variaci si zamilujete na první dobrou.

5 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst baby špenátu
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Vejce prošlehejte metličkou, přidejte čerstvý nebo spařený špenát, parmazán, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř.

02.

V pánvi rozehřejte máslo a nalijte na něj vaječnou směs. Asi tři minuty smažte, a když vajíčka napůl zatuhnou, omeletu překlopte na polovinu a ještě asi tři minuty dosmažte. Pokud máte vajíčka rádi hotová úplně a ne jen krémová, stáhněte plamen na minimum a ještě dvě minuty přidejte. Podávejte s pečivem, případně i zeleninovým salátkem.

Tip: Místo špenátu můžete přidat mangold, polníček nebo třeba rukolu.

Máte rádi omelety, nebo si vajíčka vychutnáváte jinak?

Načítám