Článek
Postup
01.
Stonky rebarbory oloupejte a nakrájejte na kousky. Jaké jsou druhy rebarbory a jak ji zpracovat?
02.
Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a ušlehejte světlou nadýchanou pěnu. Postupně do ní přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva a kakao, dále přilijte olej a ušlehejte hladké těsto.
03.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně a zlehka vmíchejte do těsta.
04.
Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Nakrájenou rebarboru promíchejte se skořicí a s třtinovým cukrem a rozprostřete ji navrch.
05.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte půl hodinky. Po upečení můžete rebarborový koláč podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny, zakysanou smetanou nebo mascarpone.
Rebarboru můžete i zavařit: zkuste rebarborový džem s malinami, rebarborový džem se zázvorem a nejlepší rebarborové čatní.