Hlavní obsah
3,1
(71)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Sezona rebarbory je krátká, proto neváhejte a využijte její pikantní a jedinečnou chuť na maximum. Nadýchaná hrnková bublanina se špaldovou moukou je k tomu ideální: je rychlá, jednoduchá a výborná.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Těsto
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 5 ks vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 10 lžic oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 stonky rebarbory
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
Článek

Postup

01.

Stonky rebarbory oloupejte a nakrájejte na kousky. Jaké jsou druhy rebarbory a jak ji zpracovat?

02.

Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a ušlehejte světlou nadýchanou pěnu. Postupně do ní přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva a kakao, dále přilijte olej a ušlehejte hladké těsto. 

03.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně a zlehka vmíchejte do těsta.

04.

Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Nakrájenou rebarboru promíchejte se skořicí a s třtinovým cukrem a rozprostřete ji navrch. 

05.

Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte půl hodinky. Po upečení můžete rebarborový koláč podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny, zakysanou smetanou nebo mascarpone. 

Související témata:

Načítám