Článek
Postup
01.
Houby očistěte a nakrájejte na plátky či menší kousky. Použila jsem portobello, bílé žampiony, hlívu ústřičnou a hříbky. Jarní cibulku očistěte, česnek oloupejte a oboje nakrájejte na malé kousky. Bylinky a rukolu opláchněte a nechte okapat.
02.
Vejce rozmíchejte s mlékem, osolte a opepřete. Přidejte nadrobno nasekané bylinky (rozmarýn, tymián a bazalku) a nahrubo nastrouhaný parmezán. Promíchejte a prozatím dejte stranou.
ITALSKÉ OMELETY JSOU ZÁBAVNÉ SVOU PROMĚNLIVOSTÍ
03.
V pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo s olivovým olejem a osmahněte na něm cibulku s česnekem a pak také pokrájené houby. Sundejte z plamene, přelijte připravenou vaječnou směsí a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C deset až patnáct minut do ztuhnutí.
04.
Hotovou frittatu nechte mírně zchladnout, ozdobte lístky rukoly a čerstvým tymiánem. Rozkrájejte na porce a podávejte jen tak nebo třeba s lehkým salátkem.
Máte rádi italské omelety? Pak rozhodně vyzkoušejte také frittatu s růžičkovou kapustou a slaninou.