Hlavní obsah
4,0
(9)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Frittatu není třeba představovat. Lahodná italská omeleta s neodolatelnou vůní hub a bylinek linoucí se z kuchyně vykouzlí úsměv celé rodině. Ať už naservírujete svým blízkým nadýchanou frittatu k snídani, nebo k večeři, rozhodně nešlápnete vedle.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g čerstvých hub
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 8 ks vejce
  • 60 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 60 g parmazánu
  • 1 oříšek másla
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Houby očistěte a nakrájejte na plátky či menší kousky. Použila jsem portobello, bílé žampiony, hlívu ústřičnou a hříbky. Jarní cibulku očistěte, česnek oloupejte a oboje nakrájejte na malé kousky. Bylinky a rukolu opláchněte a nechte okapat.

02.

Vejce rozmíchejte s mlékem, osolte a opepřete. Přidejte nadrobno nasekané bylinky (rozmarýn, tymián a bazalku) a nahrubo nastrouhaný parmezán. Promíchejte a prozatím dejte stranou.

03.

V pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo s olivovým olejem a osmahněte na něm cibulku s česnekem a pak také pokrájené houby. Sundejte z plamene, přelijte připravenou vaječnou směsí a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C deset až patnáct minut do ztuhnutí.

04.

Hotovou frittatu nechte mírně zchladnout, ozdobte lístky rukoly a čerstvým tymiánem. Rozkrájejte na porce a podávejte jen tak nebo třeba s lehkým salátkem.

Máte rádi italské omelety? Pak rozhodně vyzkoušejte také frittatu s růžičkovou kapustou a slaninou.

Související témata:

Načítám