Hlavní obsah

Na tyhle guláše nezapomenete! Začnete krůtím, nebo vepřovým?

Foto: David Háva

Tuhle hostinu plnou chutí a vůní si nenechte ujítFoto: David Háva

Také jste slyšeli, že guláš chutná nejlépe druhý den? Jenže tyhle tři recepty jsou důkazem toho, že to tak být nemusí. Ať zkusíte kterýkoli, rozhodně bude hrnec do večera prázdný!

Článek

Kolik rodin, tolik osvědčených receptů na guláš, a každý je výborný. Guláš patří určitě mezi nejoblíbenější pokrmy. Jeho historie začíná u maďarských pastevců, kteří z masa, cibule a papriky vařili husté a vydatné polévky.

O kvalitě guláše rozhoduje kvalita papriky. Po té se raději poohlédněte ve specializovaných prodejnách na koření nebo přímo v obchodech s maďarskými specialitami. Správně se guláš nezahušťuje, a když už, tak chlebem. Chléb je ke guláši rovněž nejlepší přílohou.

Jaký je váš recept na ten nejlepší guláš na světě? Je to snad segedínský guláš se slaninou a smetanou, poctivá gulášová polévka nebo gulášovka s kořenovou zeleninou?

Načítám