Článek
Postup
01.
Kukuřici sceďte a promíchejte s listy salátů a nakrájenou paprikou a nastrouhanou mrkví. Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a přidejte k salátu, který ochuťte olivovým olejem a trochou citronové šťávy, osolte a opepřete. Pokud máte nějaké mušle otevřené, ty vyhoďte a použijte pouze ty zavřené.
02.
V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek, který na něm krátce orestujte. Přidejte očištěné mušle, osolte, opepřete, podlijte bílým vínem a asi 10 minut je duste pod pokličkou. Hotové a otevřené mušle pokapejte limetkovou šťávou, jemně okořeňte mletým bílým pepřem a dosolte (používejte zásadně mořskou sůl).
03.
Do mističek rozdělte kukuřičný salát, poklaďte jej mušlemi a rozdrolenou fetou nebo balkánským sýrem a nakonec vše posypte hrubě mletým černým pepřem.