Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem, přidejte kakao, vajíčka, sůl a jogurt (místo jogurtu můžete dát i kysanou smetanu) a postupně zapracujte mouku, jedlou sodu a pivo.
02.
Teď vmíchejte nasekanou čokoládu a těstem do 2/3 plňte muffinové košíčky. Pečte 15–20 minut.
03.
Mezitím si ze sýra, změklého másla, cukru, arašídového másla a kávy ušlehejte krém, který nechte zatuhnout v lednici, než muffiny vychladnou.
04.
Když jsou muffiny upečené, teplotu zvyšte na 200 °C. Slaninu rozložte na pečicí papír, potřete javorovým sirupem a dozlatova opečte. Plátky otočte, potřete sirupem i z druhé strany a dopečte dokřupava. Celkem to trvá asi 10 minut.
05.
Každý plátek rozdělte na 4 kousky. Vychladlé muffiny ozdobte pomocí zdobícího pytlíku krémem a následně kouskem slaniny a pak už jen sklízejte ovace!
06.
Nezoufejte, jestli nemáte cukrářský zdobicí pytlík, poleva bude chutnat stejně dobře, i když ji na muffiny jen natřete nožem.
Možná by mu chutnal také sádlový závin s pivem (jen ze tří ingrediencí) nebo, jestli je sladké, čokoládová pivní bábovka.