Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Malé dortíčky známé hlavně pod názvem muffiny jsou čím dál oblíbenější i u nás. Výborné jsou také i na slano, už jste je zkoušeli s klobásou a jarní cibulkou?

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 70 g másla
  • 200 ml zakysané smetany
  • 80 g ementálu
  • 1 ks klobásy
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Smíchejte zakysanou smetanu, vajíčka a rozpuštěné máslo a do směsi všlehejte mouku prosátou s kypřicím práškem, solí a pepřem. Do tuhého těsta vmíchejte nastrouhaný sýr a nakrájenou klobásku a jarní cibulku.

02.

Lžící pak těsto dejte do formiček na muffiny a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 25 minut dozlatova.

Pro milovníky klobás tu máme ještě recept na bramborový guláš s klobásou.

Související témata:

Načítám