Článek
Postup
01.
Ze všeho nejdříve upečte muffiny. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, vodu, rozpuštěnou čokoládu, zakysanou smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i sníh z bílků. Těstem naplňte košíčky a pečte je při 180 stupních asi 25 minut.
02.
Zatímco budou chladnout, vrhněte se na krém. Pudink uvařte v uvedeném množství mléka a počkejte, až vystydne. Poté vyšlehejte šlehačku se ztužovačem, přidejte změklé máslo a pudink. Krém je hotov, může se zdobit!
03.
Z muffinů nejprve odřízněte část „čepice“, zbytek bude tvořit špičku bot. Ploché sušenky seřízněte do tvaru trojúhelníkové stélky. Kulaté tyčinky pak ještě šikmo ukrojte do požadované výše podpatku. A jde se skládat!
04.
Vršek muffinu pomažte máslovým krémem. Kokos obarvěte zelenou barvou a rozprostřete ho na talířek. Sušenky, kterou budou tvořit stélku, také potřete svrchu i ze stran máslovým krémem a okraje obalte v obarveném kokosu. Jednotlivé části k sobě slepte trochou krému. Nártovou část boty dozdobte zelenými kuličkami, a je to!
05.
Fialové zase budete pokrývat marcipánem a cukrovou hmotou. Vršek muffinů potřete tenkou vrstvou krému, aby vám na něj marcipán přilnul. Fialový marcipán pak vyválejte na tenkou vrstvu (asi 1,5 mm), vyřízněte odpovídající velikost a vrchní část kloboučku jím pokryjte. Marcipánem potáhněte i podpatek a strany stélky. Zbytek (plochu stélky a seříznutý bok hlavičky muffinu) pokryjte vyválenou bílou potahovací hmotou. Teď už jen vyrobte mašli a přilepte ji troškou krému.