Článek
Postup
01.
Oříšky nasucho opražte, odložte stranou a ve stejné pánvi doměkka poduste oloupané pomeranče s medem a římským kmínem. Z pomerančů zkuste odstranit co nejvíce bílých blanek, které jsou hořké.
02.
Mezitím oloupejte mrkve a škrabkou na brambory z nich vytvořte tenké podélné plátky. Plátky smíchejte s horkými pomeranči, olivami a podle chuti osolte a opepřete. Tofu nakrájejte na plátky, zlehka ho z obou stran opečte na trošce oleje a na závěr zakápněte sójovou omáčkou. Do misek rozdělte mrkvovou směs, tofu a navrch opražené oříšky.
Tip: Tofu je výborná alternativa masa, která je plná bílkovin a přitom moc nestojí. Zkuste s ním i další snadné recepty: křupavé tofu s teriyaki omáčkou, asijskou polévku pho nebo dýňovo-čočkové pyré.
Dali byste si i něco sladkého? V tom případě si upečte drobenkové mrkvové řezy se špaldou a vločkami nebo mrkvové rohlíčky s povidly.