Článek
Postup
01.
Dva sáčky čaje rooibos (5 g) zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 10–15 minut louhovat.
02.
V hrnci rozehřejte olej a cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova osmahněte. Přidejte 2 větší mrkve (cca 200 g) pokrájené na kostičky. Opékejte na středním plameni 5 minut, občas promíchejte.
03.
Po 5 minutách přidejte koření – římský kmín, zázvor, muškátový oříšek, kousek chilli papričky a minutu míchejte. Přidejte oloupanou, na drobné kostičky nakrájenou menší bramboru (cca 70 g) a zalijte vylouhovaným čajem. Osolte a přiklopte. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
04.
Pak do polévky vlijte kokosové mléko. Přiveďte k varu a stáhněte z plotny. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Ideální polévky do zimy? Zkuste například chlebovou polévku se smetanou anebo italskou s těstovinami a fazolemi.