Článek
Postup
01.
Oškrábanou a nastrouhanou mrkev promíchejte s moukou, cukrem, práškem do pečiva a skořicí. Rozinky si namočte ve vodě a zlehka prohřejte v mikrovlnce.
02.
V menší míse si smíchejte tekuté přísady: vejce, mléko, rozpuštěné máslo. Poté ručním šlehaček smíchejte se zbytkem surovin a nakonec vmíchejte rozinky. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a dejte péct do horkovzdušné trouby na 160°C cca 20 minut.
03.
Poté důkladně promíchejte vymačkanou šťávu z citronu s moučkovým cukrem do husté hmoty, část oddělte do dvou hrnků a obarvěte ji zelenou (na pohled tak trochu nevábnou) a oranžovou barvou. Bílou hmotu rozetřete na vychladlý korpus a nechte ztuhnout.
04.
Obarvené náplně naplňte do mikrotenových sáčků, vystřihněte malou dírku a ozdobte polevu koláče.