Článek
Postup
01.
Mrkev očistěte, nastrouhejte na hrubém struhadle a přebytečnou vodu vysušte kuchyňskou utěrkou. Vlašské ořechy, šalotku a petržel nasekejte najemno a přidejte k mrkvi.
02.
V míse vyšlehejte vajíčka, přisypejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Do těsta přidejte mrkvovou směs, ovesné vločky, chilli, sůl a pepř dle chuti a důkladně propracujte.
03.
Na pánvi rozpalte olej, lžící tvarujte placičky a opékejte z obou stran asi dvě minuty dozlatova.
04.
Tofu a sójovou smetanu rozmixujte dohladka, přidejte mangové čatní a kari. Dochuťte solí a pepřem. Placičky podávejte horké se studeným dipem.
Tip: Dip z tofu a sóji vás moc neláká? Udělejte si dietní česnekový dip z jogurtu nebo dip z modrého sýra se zakysanou smetanou.
Skvělá je také zdravá mrkvová pomazánka z tvarohu anebo rychlá sýrová pomazánka s mrkví.