Hlavní obsah
3,8
(4)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Mrkev je u nás velice oblíbená už proto, že je cenově dostupná a snadno sehnatelná po celý rok. A navíc je opravdu zdravá! Připravte si křupavé placky s ovesnými vločkami, ořechy a dipem.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 placek
Placky
  • 500 g mrkve
  • 2 ks vejce
  • 70 g ovesných vloček
  • 50 g hladké mouky
  • 2 ks šalotky
  • 50 g ořechů
  • 2 hrsti listové petržele
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Dip
  • 250 g tofu natural
  • 200 g sójové smetany
  • 4 lžíce mangového čatní
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Mrkev očistěte, nastrouhejte na hrubém struhadle a přebytečnou vodu vysušte kuchyňskou utěrkou. Vlašské ořechy, šalotku a petržel nasekejte najemno a přidejte k mrkvi.

02.

V míse vyšlehejte vajíčka, přisypejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Do těsta přidejte mrkvovou směs, ovesné vločky, chilli, sůl a pepř dle chuti a důkladně propracujte.

03.

Na pánvi rozpalte olej, lžící tvarujte placičky a opékejte z obou stran asi dvě minuty dozlatova.

04.

Tofu a sójovou smetanu rozmixujte dohladka, přidejte mangové čatní a kari. Dochuťte solí a pepřem. Placičky podávejte horké se studeným dipem.

Tip: Dip z tofu a sóji vás moc neláká? Udělejte si dietní česnekový dip z jogurtu nebo dip z modrého sýra se zakysanou smetanou.

Související témata:

Načítám