Článek
Postup
01.
Mrkev a kedlubnu oloupejte, nastrouhejte, osolte a nechte v cedníku 10 minut okapat.
02.
Mezitím rozmixujte scezenou cizrnu a smíchejte ji s na jemno pokrájenou cibulkou, vajíčky, prolisovaným česnekem, římským kmínem, chilli, nasekaným koriandrem a moukou. Ze zeleniny vymačkejte přebytečnou tekutinu a přimíchejte k těstíčku. Podle chuti ho osolte, opepřete a jestli máte čas, nechte těsto klidně hodinku odstát, aby pak placičky lépe držely.
03.
Na rozpáleném oleji smažte malé placičky, které podávejte s jogurtem, ochuceným prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a solí.
Tip
Jestli si hlídáte linii, placičky upečte v troubě! Pečicí papír pomažte trochou oleje a pečte je při 180 °C dozlatova.
Pokud stále váháte, přečtěte si 5 opravdu dobrých důvodů, proč jíst mrkev.