Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Mouku, koření, prášek do pečiva a sůl promíchejte dohromady. Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem (místo olivového klidně použijte obyčejný slunečnicový nebo řepkový, olivový ale chuti dodá zajímavý nádech). Očištěnou mrkev nastrouhejte najemno.
02.
Do vyšlehaných vajec vmíchejte moučnou směs a nastrouhanou mrkev. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 13-15 minut dozlatova. Hotové těsto poznáte tak, že se na krajích od papíru odlepuje.
03.
Než se upeče, rozprostřete na pracovní plochu čistou utěrku a tu zlehka posypte krupicovým cukrem. Upečený plát těsta překlopte na pocukrovanou utěrku, papír opatrně sloupněte a utěrku s těstem zarolujte. Nechte vychladnout. Pokud by těsto chladlo na plechu, nešlo by pak už zarolovat a mohlo by popraskat.
04.
Mezitím připravte náplň: cream cheese vyšlehejte s měkkým máslem, cukrem a vanilkou dohladka. Vychladlou roládu opatrně rozrolujte a potřete po téměř celé ploše krémem - jen na vnějším konci nechte asi 2 cm nepotřený okraj, při rolování se tam přebytečný krém vytlačí sám. Roládu znovu zarolujte, tentokrát už bez utěrky. Uložte na servírovací tác a nechte v lednici ztuhnout. Pokud byste roládu chtěli krémem ozdobit i po celém vnějšku, zdvojnásobte množství krému.
A jaké rolády děláte vy? Vyzkoušejte naše další variace, kterým neodoláte.