Článek
Postup
01.
Vejce šlehejte s cukrem pět minut doběla. Přidejte sůl, vanilku, skořici a zázvor.
02.
Postupně vmíchejte i mouku s kypřicím práškem a na závěr najemno nastrouhanou mrkev (zhruba tři kusy střední velikosti).
03.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.
04.
Ihned po upečení plát vyklopte na moučkovým cukrem posypanou čistou utěrku, stáhněte papír a korpus i s utěrkou srolujte – postupujte jako ve videu. Nechte úplně vychladnout.
05.
Roládu rozmotejte, potřete sýrem (Goldessa, Buko, Gervais) smíchaným s vanilkou a cukrem, opět srolujte a posypejte moučkovým cukrem.
Tip: Roláda se vám bude lépe krájet, když ji necháte alespoň hodinu v chladu odležet.
Z jakého ovoce nebo zeleniny v zimě nejčastěji pečete? Máte zásoby v mrazáku, nebo si vystačíte se surovinami z obchodu?