Článek
Postup
01.
Mrkev nastrouhejte najemno, pokud je hodně šťavnatá, tak slijte tekutinu (tu ovšem nevylévejte, nýbrž vypijte!) a smíchejte s tvarohem. Vhodný je tučný tvaroh, protože obsahuje nejvíce živin, ale klidně použijte jiný nebo zkuste Lučinu či žervé. S tvarohem je pomazánka tekutější, s krémovým sýrem o něco pevnější.
JAKÉ DALŠÍ POMAZÁNKY VÁM DOPORUČUJEME?
02.
Dochuťte prolisovaným česnekem (jestli si na ní chcete pochutnat k snídani nebo k svačině v práci, raději ho vynechejte), solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Přidat můžete i trochu majonézy. Podávejte s tmavým nebo slunečnicovým chlebem.
Tip
Podle chuti přidejte nasekanou jarní cibulku či pažitku, jemně strouhaný sýr nebo třeba kousky uzeného lososa.
Vyzkoušejte všechny 3 tvarohové pomazánky: čeká vás ještě snadná tuňáková a vajíčková se sušenými rajčaty.