Hlavní obsah
3,0
(547)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Modré z nebe se prozatím nikomu snést nepodařilo. Oranžovou manu z bábovkového nebe už ale zvládnete. A nebudete muset vynaložit ani mnoho úsilí. Mrkev dodá kyprému a nadýchanému těstu vláčnost, kterou navíc umocňuje lahodný tvaroh. Co víc byste si od nedělního dezertu mohli přát?

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3 ks vejce
  • 130 g třtinového cukru
  • 200 g mrkve
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 60 g slunečnicového oleje
  • 70 g ovesných vloček
  • 70 g polohrubé mouky
  • 140 g hladké celozrnné mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 kousek másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Vejce s cukrem vyšlehejte ve větší míse do pěny.

02.

Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, tvaroh a olej a promíchejte, aby se suroviny propojily.

03.

V další míse smíchejte zbylé sypké suroviny a důkladně vmíchejte k vaječné směsi.

Foto: Martina Lancingerová

Bábovka je díky mrkvi vlastně zdraváFoto: Martina Lancingerová

04.

Vymazanou a vysypanou formu naplňte těstem a uhlaďte. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 50 minut. Nechte několik minut vychladnout a vyklopte na servírovací tác.

Zbylo vám po Vánocích ještě trochu vaječňáku? Udělejte si jemnou bábovku anebo se inspirujte výběrem  25 vynikajících bábovkových receptů.

Načítám