Článek
Postup
01.
V míse promíchejte obě mouky, kypřicí prášek a sůl. Do směsi zapracujte nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte půl hodiny odležet v lednici.
MRKEV JE LEVNÁ A DODÁ PEČIVU BARVU, VLÁČNOST I ŽIVINY
02.
Ricottu promíchejte s najemno pokrájenými bylinkami a osolte.
03.
Těsto vyválejte na plát silný 2–3 mm. Během vyvalování podsypávejte moukou. Pomocí tvořítka vykrajujte kolečka, na každé naneste lžičku náplně a přehněte. Okraje umačkejte.
MRKEV NENUDÍ ANI VE SLANÉ KUCHYNI. DEJTE JÍ ŠANCI VYNIKNOUT
04.
Šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C 15 minut.
Je ricotta váš oblíbený sýr? Pak byste neměli přehlédnout recept na ricottové nočky s omáčkou z pečených rajčat anebo skvělý tip k večeři: pečené papriky plněné ricottou.