Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na farmářských trzích můžete nakoupit samé dobré ingredience k vytvoření dnešního receptu. Udělejte si mrkev s hráškem a kuřetem z jednoho hrnce.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg mrkve
  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 g brambor
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 100 g másla
    7
  • 40 g hladké mouky
    1
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, poté vsypte mouku a na středním ohni připravte světle zlatou jíšku. Zalijte litrem studené vody a hned rozmíchejte. Přidejte mrkev a brambory, dolijte vodou, aby byla zelenina těsně ponořená (ne víc!) a vařte do změknutí.

02.

Když je zelenina téměř měkká, ale ještě ne zcela, přidejte kuřecí maso, rozmíchejte a provařte 3–4 minuty. Vypněte oheň a nechte pár minutek dojít. Osolte a opepřete.

Sehnat na trhu červenou řepu by neměl být problém, proto neváhejte a připravte si z ní studenou polévku se zakysanou smetanou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 385 kJ
Bílkoviny37,8 g
Tuky22,91 g
Sacharidy51,9 g
Sůl2,21 g
SAFA11,08 g
Vláknina11,99 g
Cukry16,29 g
Související témata:

Načítám