Článek
Postup
01.
Tvaroh prošlehejte s cukrem, vejcem a škrobem. Maliny rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte a přidejte do tvarohu.
02.
Na těsto ušlehejte vejce s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, pak do těsta zašlehejte olej a mléko.
RŮZNOBAREVNÁ TĚSTA ČI NÁPLNĚ VYROBÍ DOKONALÝ EFEKT
03.
Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pak na těsto pomocí lžíce přidávejte tvaroh. Nedávejte ho v souvislé vrstvě, vždy ať jsou mezi jednotlivými lžícemi mezery, kde je čisté těsto.
04.
Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Po vychladnutí ho nakrájejte na řezy.
Mramorování můžete na moučníku vyrobit až po upečení. Zkuste perfektní děrovaný koláč s pudinkem nebo děrovanou buchtu s kakaem a rumem.