Článek
Postup
01.
Vaječné bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a postupně přidávejte moučkový cukr, až vznikne hladký, lesklý, a hlavně tuhý sníh, trvá to asi 10 minut.
02.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a přidejte ji do mísy ke sněhu a zlehka promíchejte, aby vzniklo mramorování.
03.
Směs opatrně naplňte do cukrářské zdobičky a na plech vystlaný pečicím papírem dělejte pusinky. Ty pak posypejte jemně nasekanými oříšky a dejte na 1 hodinu péct do trouby vyhřáté na 120 stupňů Celsia.
04.
Po skončení pečení, respektive vlastně sušení, pootevřete dveře trouby (ale jen pootevřete, jinak vám pusinky spadnou) a nechte je v ní vychladnout.
Nemáte doma vejce? Vyzkoušejte sněhové pusinky bez bílků.