Článek
Postup
01.
Žloutky utřete s polovinou krupicového cukru a máslem do pěny, postupně zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přilijte mléko a nakonec přidejte tuhý sníh z bílků, vyšlehaný s druhou polovinou krupicového cukru. Třetinu těsta oddělte a obarvěte kakaem.
02.
Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijte polovinu světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek světlého těsta. Obrácenou stranou vařečky těstem jednou projeďte kolem dokola, čímž se vytvoří mramorování. Vložte do do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova asi 40 minut.
03.
Po chvíli upečenou bábovku vyklopte na rovný talíř a nechte vychladnout. Vychladlou bábovku polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky či mandlemi nebo ji jen pocukrujte.
A jakou bábovku máte nejraději vy?