Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 170 stupňů. Očištěnou a vykuchanou rybu osušte, položte si ji na suché prkénko a ostrým nožem ji z obou stran několikrát nařízněte příčnými, lehce zešikmenými řezy ve směru od hlavy k ocasu.
02.
Česnek oloupejte, prolisujte a smíchejte se solí a trochou vody, aby vznikla kaše. Zvolené bylinky nasekejte najemno. Osušenou rybu ze všech stran (i zevnitř z břicha) postupně potřete česnekovou pastou i bylinkami.
03.
Pekáček vymažte kouskem másla a obě připravené ryby do něj urovnejte. Zbytek másla nakrájejte na tenké plátky a položte je navrch na rybu. Pekáček vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.
Mořského vlka můžete také jednoduše přidat do rizota.