Článek
Postup
01.
Cukr s vodou a hrstí nasekané máty 5 až 10 minut povařte na hustý sirup. Mezitím namočte želatinu do trošky rumu a nechte nabobtnat.
02.
Limetky podélně rozkrojte napůl a pomocí lžičky z nich vydlabejte dužinu tak, abyste neprotrhli kůru. Asi polovinu vymačkané šťávy vmíchejte spolu s rumem do sirupu, který přeceďte od kousků máty.
03.
Želatinu zahřejte do rozpuštění (nesmí se vařit!) a zašlehejte k sirupové směsi. Ochutnejte, jestli není třeba přidat cukr či limetkovou šťávu a plňte do vydlabaných limetek, posypejte nasekanou mátou a nechte v lednici alespoň 2 hodiny zatuhnout. Ostrým nožem pak rozřízněte na polovinu a podávejte.
Vyzkoušejte i melounové mojito.