Článek
Postup
01.
Vepřové maso vhodné na guláš nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Pak ho poprašte moukou. Cibuli nasekejte nadrobno a plátky česneku nakrájejte na plátky. Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kousky.
02.
V hrnci rozpalte olej. Opečte maso ze všech stran, vyjměte ho a nechte stranou. Ve výpeku opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek. Poté přimíchejte kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Přidejte koriandr, nechte ho provonět a pak do směsi vmíchejte rajčatový protlak. Do hrnce přidejte zpět opečené maso a důkladně promíchejte.
03.
Vše zalejte pivem, přidejte bobkové listy, snítky tymiánu a maso nechte probublávat pod pokličkou, dokud není měkké (krůtí guláš, do hodiny hotový). V průběhu vaření můžete podle potřeby ještě dolít pivo. Když je maso měkké, vyjměte z hrnce bobkové listy a tymián. Hotový pokrm podávejte s širokými nudlemi nebo pečivem.
Jaká jídla připravujete z vepřového masa nejčastěji?