Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pudink - asi nejznámější ve vanilkové a čokoládové verzi - je velice oblíbený u dětí i dospělých. My jsme si pro vás připravili recept na dezert s domácím pudinkem z listového těsta.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 275 g listového těsta
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 4 ks žloutků
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce tuku
Článek

Postup

01.

Těsto nakrájejte na čtverce velké podle rozměrů formiček.

02.

V kastrolku zahřejte smetanu s mlékem, přidejte vyškrábnutý vanilkový lusk i jeho slupku, přiveďte k varu a ihned stáhněte z plotny.

03.

Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny, přimíchejte zchladlou smetanu, ze které jste vyndali slupku lusku, a nakonec přidejte lžíci škrobu rozmíchanou v troše vody.

04.

Formičky pro jistotu vymažte tukem, vystelte listovým těstem a nalijte do ní připravenou pudinkovou směs. Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut. Trochu zchladlé pečivo vyklopte z mističky, pokud máte, ozdobte mátou nebo meduňkou.

Nebo si domácí pudink udělejte jen tak do mističky.

Energetická hodnota celkem - 5 porcí
Energie8 732,75 kJ
Bílkoviny33,91 g
Tuky151,51 g
Sacharidy147 g
Sůl3,17 g
SAFA87,07 g
Vláknina2,75 g
Cukry58,64 g
Související témata:

Načítám