Článek
Postup
01.
Těsto nakrájejte na čtverce velké podle rozměrů formiček.
02.
V kastrolku zahřejte smetanu s mlékem, přidejte vyškrábnutý vanilkový lusk i jeho slupku, přiveďte k varu a ihned stáhněte z plotny.
03.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny, přimíchejte zchladlou smetanu, ze které jste vyndali slupku lusku, a nakonec přidejte lžíci škrobu rozmíchanou v troše vody.
04.
Formičky pro jistotu vymažte tukem, vystelte listovým těstem a nalijte do ní připravenou pudinkovou směs. Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut. Trochu zchladlé pečivo vyklopte z mističky, pokud máte, ozdobte mátou nebo meduňkou.
Nebo si domácí pudink udělejte jen tak do mističky.