Článek
Postup
01.
Maso pokrájejte na nudličky, smíchejte s olejem a pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a buď použijte rovnou, nebo, pokud máte čas, ho nechte do druhého dne marinovat. Stačí i hodina, ale marinování masu prospěje – krásně pak zkřehne.
02.
Velkou pánev dobře rozehřejte a maso na ní i s olejem, ve kterém se marinovalo, co nejvíce zprudka ze všech stran orestujte, aby se zatáhlo.
03.
Přidejte na proužky pokrájenou cibuli a opět na co nejprudším ohni vše spolu s nasekaným chilli, špetkou kmínu a kari kořením za občasného míchání opékejte.
04.
Když je cibule i maso perfektně měkké, zasypejte velkým množstvím sladké papriky, jednou zamíchejte, zalejte vínem nebo vodou a nechte téměř odpařit, aby se vytvořila hustá omáčka. Podle potřeby pak můžete zředit ještě trochou vody.
05.
Podávejte s domácími noky, čerstvým chlebem nebo šťouchanými bramborami.
Milujete guláše? Dejte si poctivý segedínský guláš bez mouky nebo řecký guláš stifado.