Hlavní obsah
3,0
(31)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Chlazené listové těsto v lednici, to je požehnání. Během chvilky máte na stole připravené sladké i slané pohoštění. Vyzkoušejte tentokrát minipizzu s ricottou a bazalkovým pestem.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
16 kusů
Budete potřebovat
  • 2 balení listového těsta
  • 250 g ricotty
  • 1 ks vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Listové těsto rozložte na pracovní desku. Velký plech vyložte pečicím papírem. Pomocí skleničky o průměru asi 6 cm vykrajujte kolečka a dávejte je na plech. Tip: Listové těsto si můžete vyrobit i domácí.

02.

Ricottu prošlehejte s vejcem. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a promíchejte. 

03.

Na každé kolečko těsta dejte hromádku ricotty a trochu ji rozetřete, okraje nechte volné. Přidejte překrojená rajčátka a trochu bazalkového pesta

04.

Nakonec pizzy pokapejte olejem. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 12 až 15 minut. Po upečení můžete ještě při podávání dozdobit čerstvými lístky bazalky. 

Listové těsto je zkrátka záchrana. Umíte falešný cop se špenátem a sýrem? Nebo dáte přednost pečenému hermelínu v listovém těstě se slaninou či závinu s cuketou? No a pokud jste na sladké, rozhodně teď vyzkoušejte kořeněné švestky v listovém těstě

Energetická hodnota celkem - 16 kusů
Energie13 368,3 kJ
Bílkoviny66,07 g
Tuky226,5 g
Sacharidy227,08 g
Sůl9,42 g
SAFA104,02 g
Vláknina9,82 g
Cukry39,72 g
Související témata:

Načítám