Článek
Postup
01.
Listové těsto rozložte na pracovní desku. Velký plech vyložte pečicím papírem. Pomocí skleničky o průměru asi 6 cm vykrajujte kolečka a dávejte je na plech. Tip: Listové těsto si můžete vyrobit i domácí.
02.
Ricottu prošlehejte s vejcem. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a promíchejte.
03.
Na každé kolečko těsta dejte hromádku ricotty a trochu ji rozetřete, okraje nechte volné. Přidejte překrojená rajčátka a trochu bazalkového pesta.
04.
Nakonec pizzy pokapejte olejem. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 12 až 15 minut. Po upečení můžete ještě při podávání dozdobit čerstvými lístky bazalky.
Listové těsto je zkrátka záchrana. Umíte falešný cop se špenátem a sýrem? Nebo dáte přednost pečenému hermelínu v listovém těstě se slaninou či závinu s cuketou? No a pokud jste na sladké, rozhodně teď vyzkoušejte kořeněné švestky v listovém těstě!