Hlavní obsah
3,1
(61)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Dezert tak akorát? Napečte si minibábovky. Při servírování vypadají dokonale a doplněné ovocným přelivem chutnají fantasticky.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce máku
  • 2 ks vejce
  • 130 g třtinového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 ml oleje
  • 100 ml kefíru
  • 1 lžíce másla
K dokončení
  • 300 g mražených malin
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžička škrobu
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 °C. Silikonové formičky na bábovky vymažte máslem a vyskládejte na plech. V míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Do vaječné směsi vmíchejte kefír, olej a citronovou kůru. Vše prošlehejte a přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec mák. 

02.

Hotové těsto nalijte do vymazaných formiček tak, aby dosahovalo asi do dvou třetin výšky. Plech s bábovkami vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut. 

03.

Mezitím připravte ovocný přeliv. Maliny zahřejte v rendlíku, přidejte cukr, promíchejte a krátce povařte. Nakonec do směsi vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody. Když směs mírně zhoustne, stáhněte ji z ohně.

04.

Bábovičky po upečení nechte krátce odstát a pak je vyklopte z formiček. Počkejte, až zcela vychladnou, a podávejte je s malinovým přelivem.

Tip: Ke každé bábovičce můžete přidat i kopeček domácí vanilkové zmrzliny. Na ovocný přeliv můžete použít i lesní ovoce nebo jahody.

Máte rádi malé moučníky a dezerty? Vyzkoušejte italské mini panettone anebo minivětrníčky s pudinkovým krémem.

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie10 272,48 kJ
Bílkoviny50,56 g
Tuky85,39 g
Sacharidy367,31 g
Sůl0,48 g
SAFA17,81 g
Vláknina29,94 g
Cukry164,64 g
Související témata:

Načítám