Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Silikonové formičky na bábovky vymažte máslem a vyskládejte na plech. V míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Do vaječné směsi vmíchejte kefír, olej a citronovou kůru. Vše prošlehejte a přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec mák.
02.
Hotové těsto nalijte do vymazaných formiček tak, aby dosahovalo asi do dvou třetin výšky. Plech s bábovkami vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut.
03.
Mezitím připravte ovocný přeliv. Maliny zahřejte v rendlíku, přidejte cukr, promíchejte a krátce povařte. Nakonec do směsi vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody. Když směs mírně zhoustne, stáhněte ji z ohně.
04.
Bábovičky po upečení nechte krátce odstát a pak je vyklopte z formiček. Počkejte, až zcela vychladnou, a podávejte je s malinovým přelivem.
Tip: Ke každé bábovičce můžete přidat i kopeček domácí vanilkové zmrzliny. Na ovocný přeliv můžete použít i lesní ovoce nebo jahody.
Máte rádi malé moučníky a dezerty? Vyzkoušejte italské mini panettone anebo minivětrníčky s pudinkovým krémem.