Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte omáčku. Nasekanou cibuli orestujte na olivovém oleji. Když začíná zlátnout, přidejte jemně nakrájenou chilli papričku a na kousky nakrájenou papriku a vše ještě chvilku restujte. Omáčku pak zalejte asi 3 dl vody a vařte tak dlouho, až paprika úplně změkne a směs krásně zhoustne. Nakonec vše projeďte ponorným mixérem, a je hotovo. Omáčku nechte vychladnout a připravte si řízky.
02.
Kuřecí řízky naklepejte pěstí, v případě krkovice použijte paličku na maso. Plátky masa nakrájejte na malé kousky (zhruba ‚dvojhubky‘) a z obou stran je posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou.
03.
Strouhanku – ideálně domácí z celozrnného pečiva – smíchejte se sezamovým semínkem a nasekaným rozmarýnem. Všechny řízečky postupně obalte v hladké mouce, vajíčku a ochucené strouhance a rovnou je vkládejte do rozpáleného oleje, kde je usmažte z obou stran dozlatova.
04.
Hotové řízečky osušte papírovými ubrousky od přebytečného oleje a podávejte je s chilli omáčkou, ve které se řízečky máčejí.
Také se doma pokoušíte o jemné obměny klasických jídel? A jak obměňujete třeba právě trojobal?