Článek
Postup
01.
Bílky vložte do mísy a ušlehejte dotuha. Postupně přidávejte cukr, ocet po kapkách a vyšlehejte tuhý a lesklý sníh, který po vytažení šlehací metly tvoří pevné špičky.
02.
Sníh přeneste do sáčku se zdobicí špičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kolečka – trochu sněhu stříkněte i doprostřed jako dno, aby vznikla „miska“. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 minut. Pak teplotu stáhněte na 130 °C a pečte ještě půl hodinky.
03.
Polovinu ovoce rozmačkejte vidličkou a s vanilkovým cukrem přidejte k tvarohu. Důkladně promíchejte. Šlehačku vyšlehejte dotuha a zlehka ji vmíchejte do ovocného tvarohu.
04.
Hotové a vychladlé korpusy naplňte krémem a ozdobte zbylým ovocem. Ovoce můžete kombinovat podle chuti a sezony. Na podzim budou pusinky chutnat skvěle s karamelizovanými jablky nebo hruškami.
Máte rádi sněhové dezerty? Zkuste perfektní malinové pusinky, legendární hraběnčiny řezy s jablky nebo piškot s rybízem a zapečeným sněhem.