Hlavní obsah
3,0
(73)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Křupavé, sladké a božské. Takové jsou sněhové dezerty Pavlova. Vyzkoušejte je s karamelizovanými a skořicí provoněnými meruňkami.

30 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Na korpusy
  • 250 g bílku
  • 250 g cukru krupice
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžička octa 8%
Na dohotovení
  • 500 g meruněk
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce másla
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Bílky dejte do mísy a šlehejte. Postupně přidávejte cukr. Směs šlehejte, dokud nevznikne tuhý a lesklý sníh, který po vytažení metly dělá špičky. Jak správně ušlehat sníh opravdu dotuha?

02.

Nakonec zašlehejte škrob a ocet. Hotovou směs vložte do zdobicího sáčku s velkou ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Do každého pak přidejte trochu sněhu ještě doprostřed tak, aby zůstal dolík na náplň.

03.

Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 minut. Pak teplotu stáhněte na 150 °C a pečte dalších 10 minut a nakonec stáhněte na 100 °C a korpusy už jen sušte přibližně 50 minut.

04.

Zatímco jsou korpusy v troubě, připravte ovoce. Meruňky vložte do rendlíku s vroucí vodou a krátce, minutku dvě, povařte. Použijte spíš pevnější plody. Poté stáhněte slupky a meruňky nakrájejte na měsíčky. 

05.

V pánvi rozehřejte máslo. Přidejte meruňky, opečte je a zasypejte cukrem smíchaným skořicí. Promíchejte a krátce opečte, aby meruňky na povrchu zkaramelizovaly.

06.

Nyní připravte krém: mascarpone prošlehejte a pak zlehka promíchejte s dotuha ušlehanou smetanou. Profesionální rady, jak udělat opravdu tuhou šlehačku.

07.

Na každý vychladlý korpus přidejte hromádku krému a k dezertu přidávejte meruňky z pánve. Ihned podávejte.

Tip: Hotové pusinky můžete ozdobit lístky meduňky a plátky mandlí.

Energetická hodnota celkem - 12 porcí
Energie12 032,34 kJ
Bílkoviny37,84 g
Tuky136,52 g
Sacharidy365 g
Sůl1,32 g
SAFA85,83 g
Vláknina11,66 g
Cukry334,56 g

Načítám