Článek
Postup
01.
Máslo, med, vejce a cukr rozehřejte ve vodní lázni a zlehka suroviny vyšlehejte. Odstavte z plotny, nechte vychladnout a poté k nim přimíchejte mouku a jedlou sodu.
02.
Těsto rozetřete po plechu s pečicím papírem (stačí tenká vrstva) a pečte ho při 180 stupních Celsia asi 7-8 minut. Tato dávka vám vystačí na 2 plechy.
03.
Když placky vychladnou, přepulte je, aby vám vyšly na 4 vrstvy nad sebe.
04.
Každou vrstvu nezapomeňte promazat krémem, který vznikne vyšleháním másla s kondenzovaným mlékem.
05.
Na vrchní část pužijte zbytek náplně a nasekané vlašské ořechy.
06.
Medovník je třeba zatížit a nechat 2 dny v lednici odpočívat. Pak ho už jen nakrájejte na malé trojúhelníčky a podávejte.
Zkuste i netradiční čokoládový medovník.