Článek
Postup
01.
Asi polovinu vlažného mléka nalijte do mísy a rozdrobte do něj droždí. Zaprašte ho lžící mouky a nechte vzejít kvásek.
02.
Do jiné mísy prosejte zbytek mouky. Přidejte sůl, jedlou sodu, olej, jogurt, zbytek mléka a hotový kvásek. Vypracujte těsto a nechte ho na teplém místě asi 30 minut kynout.
03.
Vykynuté těsto rozdělte na pomoučněném vále na 16 menších koulí a vytvarujte z nich tenké placky. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažte placky z obou stran dozlatova. Poté je nechte na ubrousku okapat od přebytečného oleje.
04.
Prolisujte česnek a smíchejte ho s lžící teplé vody. Langoše potřete dle chuti česnekovou směsí, kečupem a zasypejte strouhaným sýrem.
Tip: Můžete dochutit nasekanými bylinkami nebo jarní cibulkou.
A už jste vyzkoušeli pizzu po turecku z křehkého kynutého těsta?