Hlavní obsah
3,0
(89)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Zahřejte se v podzimních dnech poctivou hustou polévkou. Minestrone, italská zeleninová polévka, tentokrát s pastinákem a těstovinovou rýží, chutná skvěle.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks červené cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 4 lžíce bílé fazole sterilované
  • 1 ks pastináku
  • 2 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 3 ks rajčat
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g těstovinové rýže
Článek

Postup

01.

Zeleninu očistěte. Brambory, mrkev, pastinák a řapíkatý celer nakrájejte na kousky. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte je a nakrájejte na kousky. Do polévky můžete použít i loupaná rajčata z konzervy. Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku na plátky. 

02.

V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte mrkev, pastinák a krátce opečte. Vmíchejte brambory, řapíkatý celer, plátky česneku a opékejte, až se česnek rozvoní. Pak do základu přidejte rajčata, zalijte asi 700 ml vody a polévku vařte asi 20 minut. 

03.

Mezitím uvařte těstovinovou rýži podle návodu. Z polévky odeberte třetinu zeleniny, rozmixujte ji a vraťte zpět do polévky. Vmíchejte hrášek, fazole a těstovinovou rýži. Vše ještě prohřejte.

04.

Polévku rozdělte do misek nebo talířů, ozdobte bylinkami podle chuti a podávejte s chlebem s křupavou kůrkou. 

Polévek není nikdy dost. Zkuste i další – Hariru, kořeněnou a hustou marockou polévku nebo čínskou ostrokyselou. 

Související témata:

Načítám