Článek
Postup
01.
Zeleninu očistěte. Brambory, mrkev, pastinák a řapíkatý celer nakrájejte na kousky. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte je a nakrájejte na kousky. Do polévky můžete použít i loupaná rajčata z konzervy. Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku na plátky.
02.
V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte mrkev, pastinák a krátce opečte. Vmíchejte brambory, řapíkatý celer, plátky česneku a opékejte, až se česnek rozvoní. Pak do základu přidejte rajčata, zalijte asi 700 ml vody a polévku vařte asi 20 minut.
03.
Mezitím uvařte těstovinovou rýži podle návodu. Z polévky odeberte třetinu zeleniny, rozmixujte ji a vraťte zpět do polévky. Vmíchejte hrášek, fazole a těstovinovou rýži. Vše ještě prohřejte.
04.
Polévku rozdělte do misek nebo talířů, ozdobte bylinkami podle chuti a podávejte s chlebem s křupavou kůrkou.
Polévek není nikdy dost. Zkuste i další – Hariru, kořeněnou a hustou marockou polévku nebo čínskou ostrokyselou.