Článek
01.
Na rozehřátém másle lehce opečte na kostičky nakrájenou cibuli a špek, po chvíli přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a celer, celé stroužky česneku i na větší kousky pokrájené očištěné maso.
02.
Ještě chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo, poté přidejte všechno koření (jalovec, bobkový list, kmín a tymián), osolte, opepřete a zalijte vodou (skvělé je přidat i dvě deci červeného vína) tak, aby bylo maso ponořené.
03.
Povařte do změknutí, a buď vyndejte maso a omáčku propasírujte přes sítko, nebo jen vylovte kusy zeleniny a koření.
04.
Na závěr vmíchejte povidla a strouhaný perník podle chuti (omáčku také pěkně zahustí) a podávejte s karlovarským nebo houskovým knedlíkem.