Hlavní obsah

Milujete španělskou kuchyni? Připravte si netradiční bramborový salát s tuňákem

Foto: autorky

Bramborový salát není jen s okurkou, majonézou a cibulí. Zkuste svěží variantu s tuňákem i vyFoto: autorky

Pokud milujete mezinárodní kuchyni, jste tu správně. Dnes si spolu s námi můžete připravit svěží bramborový salát, se kterým se můžete v létě „potkat“ ve slunném Španělsku.

Článek

Znáte to, přijdete vpodvečer domů, a co máte honem připravit k večeři? Uvařte si den předem brambory ve slupce a pak už stačí jen nakrájet a promíchat pár skvělých ingrediencí a je hotovo.

Bramborový salát s tuňákem

Na 4 porce budete potřebovat: 600 g oloupaných brambor uvařených ve slupce, 1 menší cibuli, 50 g černých oliv bez pecek, 3 rajčata, 2 bílé papriky, 2 vejce uvařená natvrdo, 100 g tuňáka ve vlastní šťávě, sůl, pepř, olivový olej

Postup: Brambory nakrájejte na kostky a cibuli najemno. Rajčata rozkrojte, vyjměte semínka a vytřete vnitřky papírovou utěrkou. Rajčata, papriky a vejce nakrájejte na drobné kostičky, olivy překrojte napůl. Tuňáka nechte okapat. Všechny ingredience vložte do mísy, přidejte asi 2 lžíce olivového oleje. Ochuťte solí a pepřem a promíchejte.

Co dalšího si připravit v rámci lehčího jídelníčku? Třeba recepty z jarních brambor anebo troje zapečené brambory.

Načítám