Článek
Zavináč, uzenáč, pečenáč i slaneček, všechny tyhle dobroty se připravují ze sledě. Tuto mořskou rybu koupíte v různých podobách. Oblíbená je i marinovaná nebo uzená. Jde o rybu, která se vyskytuje v hejnech, měří asi 45 centimetrů a ročně se jí vyloví až dva miliony tun.
Rybí salát s červenou řepou
Pro 4 osoby budete potřebovat: 200 g slanečků, 1 cibuli, 2 vakuované červené řepy, 4 brambory (vařené ve slupce), 1 jablko, 200 ml majonézy, sůl, pepř
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno. Řepu, jablko zbavené jádřince a oloupané brambory nakrájejte na kousky a dejte vše do mísy. Přidejte pokrájené slanečky, majonézu a směs opatrně promíchejte. Salát podle chuti osolte, opepřete a nechte uležet do druhého dne.
Tip: Do salátu můžete přidat lžíci nasekaného kopru.
Saláty v zimě? Tyhle tři hřejivé varianty musíte vyzkoušet! A my nedáme dopustit ani na špaldový a fazolový salát.