Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše másla. Když začne zlátnout, zaprašte ji hladkou moukou a usmažte světlou jíšku. Tu zalijte asi 800 ml vody nebo zeleninového vývaru. Přidejte omyté pokrájené ředkvičky z jednoho svazku a propláchnutou nasekanou nať z obou svazků (ředkvičky z druhého svazku poslouží na ozdobu). Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut doměkka.
02.
Když jsou ředkvičky měkké, rozmixujte polévku na hladký krém. Přidejte smetanu, sůl (ta není nutná, pokud jste místo vody použili vývar) a trošku muškátového květu a ještě krátce provařte. Podávejte ozdobené na kousky nakrájenými čerstvými ředkvičkami.
Místo ředkviček můžete použít 3 kedlubny i s natí – postup je stejný. Zkusíte to?