Hlavní obsah

Milujete polévky, ve kterých stojí lžíce? Tyhle tři jsou přesně takové!

Foto: David Háva

Tyto tři polévky vás zahřejí v chladných dnechFoto: David Háva

Husté polévky, ve kterých téměř stojí lžíce, jsou ideální, když se vám nechce moc vyvařovat. Snadno poslouží jako hlavní chod. S chilli nebo zázvorem vás navíc dokonale zahřejí!

Článek

Polévka se táhne historií lidstva už od pravěku. Suroviny, způsob konzumace i význam tohoto pokrmu sice prošel zásadní proměnou, to však nic nezměnilo na oblibě. Už více než před osmi tisíci lety lidé ve vodě vyvařovali maso z mamutů nebo sobů. Nádobí sice neměli, ale vystačili si s pomocí vaků z kůží zvířat nebo košíků z rákosu. A jaké polévky budete milovat vy?

Samotná polévka se obvykle podává jako první jídlo, ale jsou i takové, které si zaslouží větší pozornost a můžete je servírovat jako hlavní chod. Hustá polévka plná zeleniny v kombinaci s oblíbeným pečivem tak snadno nahradí oběd nebo večeři.

A jak to máte vy? Která z polévek se u vás vaří nejčastěji? Dáváte přednost hustým krémovým, nebo vedou spíš vývary?

Související témata:

Načítám