Článek
Když už hřešíte kouskem uzeniny, vybírejte vždy ty nejkvalitnější. Sledujte obsah masa a vyhněte se výrobkům, které obsahují separát – v některých uzeninách se sice objevit může, ale například ve vídeňských párcích nemá co dělat.
Fazole s párkem
Na 4 porce budete potřebovat: 1 hrnek červených fazolí, 1 cibuli, 2 párky nebo pikantní klobásu, 1 konzervu loupaných rajčat, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 chilli papričky, 1 lžičku sladké mleté papriky, olej na smažení
Postup: Fazole namočte den předem a pak je uvařte doměkka. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli přidejte na plátky nakrájený česnek. Ještě chvíli opékejte, poté vše zasypte paprikou a nechte provonět. Do tohoto základu vyklopte konzervu loupaných rajčat, osolte, opepřete a moment povařte. Pak přidejte nakrájenou uzeninu, nasekané chilli papričky a vařte na mírném ohni dalších deset minut. Nakonec vmíchejte okapané fazole, prohřejte a stáhněte z ohně.
Tip: Hotový pokrm můžete posypat nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
KDO BY NEMĚL RÁD BUŘTY, PIVO A FAZOLE
Milujete luštěniny? Jaké pokrmy z nich nejraději připravujete?