Hlavní obsah

Milujete omáčky? Naučte se bešamel! Základ nejen pro koprovku

Co by byla koprovka, křenová nebo houbová omáčka bez bešamelu? A co teprve všemi oblíbené lasagne a zapečená zelenina! Jestli jste v jeho přípravě doteď nevynikali, máme pro vás návod, jak to napravit jednou provždy!

Článek

Někdo zvládá bešamel bez problémů, ale není málo těch, komu se tenhle slavný a nezbytný základ pro omáčky a zapékané těstovinové a zeleninové pochoutky nedaří připravit tak, jak by si představovali. Patříte ke druhé skupině? Je konec všem bešamelovým trablům – máme pro vás skvělý, jednoduchý a přehledný návod šéfkuchaře Zdeňka Marcína z Pražského kulinářského institutu. V pořadu Kuchař ví! televize Stream.cz poradí, jak takový správný „bešák“ připravit a co všechno k tomu potřebujete, a dá vám skvělý tip, podle čeho poznáte, že už je hotový.

Umíte bešamel připravit? Používáte ho třeba jako základ pro koprovku nebo do zapečených brambor?

Související témata:

Načítám